A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Aero időfutam sisak

Ebben a termékkategóriában az országúti kerékpározásban egyre előtérbe kerülő, a légellenállás-csökkentés elősegítő "aero" időfutam és triatlon sisakok kapnak helyet.

Az országúti kerékpározásban előtérbe került a légellenállást csökkentése: a szélcsatorna-kísérletek egyértelműen bizonyítják, hogy ez a teljesítménynövelés leghatékonyabb eszköze. Az új trendnek több válfaja van: gyártanak kifejezetten országúti használatra optimalizált, időfutamra és triatlonra tervezett, valamint pályaverseny-specifikus darabokat. Az említett három szakág sok mindenben különbözik. Például az időfutam és a hosszútávú triatlon aerodinamikusabb testhelyzetet feltételez, amit a bicajos egyvégtében tart. Ezek a sisakok egy bizonyos fejpozícióra készülnek, és kizárólag ilyenkor biztosítanak alacsony légellenállást. Amennyiben nem úgy tartjuk a fejet, vagy menet közben izgünk-mozgunk, a légellenállás-előny a semmibe vész, marad egy nehéz, suta, gyengén szellőző „tűzoltósisak”.

A másik oldalról nézve a kérdést, az országúti kerékpározás többórás elfoglaltság, ennek során a testhelyzet változik, ide-oda és le-fel nézegetünk, így a légellenállás minimalizálását háttérbe szorítja a praktikum, a jobb szellőzés és a kényelem. Az országúti „aero” sisakok lehetővé teszi, hogy majdnem tetszőleges fejpozíció mellett mérséklődjön a sisak által keltett légellenállás. Ezt a tulajdonságot részben a szélcsatornában kikísérletezett sisakforma, részben a turbulencia minimalizálására kialakított légbeömlő és kivezető nyílások biztosítják. Az utóbbival a fej szellőzése is megoldódik – szöges ellentétben a (majdnem) teljesen zárt időfutam- és pályatípusokkal. Számos teszt bizonyítja, hogy az akár több tucat nagyméretű nyílással rendelkező fejvédők sem biztosítanak hatékonyabb hűtést, mint egy jól megtervezett, „légcsatornás” aero típus!

Az aero sisakok esetében gyakori megoldás a sisakra integrált szemvédelem. Egyrészt nagymértékben javítja az aerodinamikai mutatókat, másrészt utolérhetetlen periférialátást tesz lehetővé, igény szerint felhajtható, továbbá használata a dioptriás szemüveg viselését is lehetővé teszi. 
Az aerodinamika mellett természetesen a sisakkal szemben támasztott többi tulajdonságra is figyelni kell. A sisakok több méretben kaphatók, emellett többdimenziós állítórendszert kínálnak, ami a fejformához illeszkedés kulcsa. (Figyelem: nem az állpánt tartja a „bukót”, hanem a fejkörrögzítés!) A többórás folyamatos használathoz szükséges kényelmet ez, illetve a sisakba épített szellőző rendszer biztosítja.

A Bikepro webáruház széles sisakkínálata 8 szekcióra tagolódik, egyaránt megtalálhatók benne az aero időfutam, a dirt és street, a fullface DH, a gyerek és junior, a sildes MTB, trekking, urban és a sild nélküli országúti sisakok. A forgalmazott aero gyártmányok közül érdemes kiemelni a Lazer és a Specialized márkákat. Az ár tekintetében ezek a hi-tech sisakok egyértelműen a drágább, prémium szegmenst képviselik, jellemzően 60000-75000 Ft kiadásra számítsunk. A sisakokkal kapcsolatban Bikepro szakcikk is megjelent, amely segít a választásban.

Árukereső.hu Árukereső.hu