A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Lánckeréksorhoz tartalék hézagoló és lánckerék (8-12s)

Ebben a kategóriában a 8-12 hátsó fokozatszámhoz  való (8-12 sebességes) kazettás lánckeréksorokhoz való hézagolók és egyes lánckerekek kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

A lánckeréksor (köznapi nevén „racsni” vagy „sor”) a régebbi kerékpárokon menetesen rögzül, ez egység nemcsak a lánckerekeket tartalmazta, hanem a szabadonfutó mechanikát is. Azonban a kerékpárokon tapasztalható fokozatszám-növelés fejlettebb, megbízhatóbb hajtásrendszert igényelt. A gyártók válasza erre a kazettás hátsó agy: itt a lánckerekek a lánckeréksort a szabadonfutó mechanikát rejtő bordás hengerre - azaz a kazettatestre - húzzuk fel. Az egyes lánckerekek közé pedig a fokozatszámnak megfelelő méretű távtartók kerülnek.

A kazettás lánckeréksor rendszerint egyetlen egységként kapható, a felhasználás szerinti (MTB, túra, országút, stb.) fogszámkiosztással. A jelen termékkategóriában szereplő egyes lánckerek viszont lehetővé teszik az elkopott darabok egyenkénti vagy kisebb csoportokban történő költséghatékony cseréjét, a köztes hézagolók pedig az esetleg szerelés közben megsérült darabok pótlását oldják meg. Ez utóbbi kapcsán felmerülhet az igény a lánckeréksor eltérő fokozatszámra való átalakítására, ami bizonyos esetekben a tartalék távtartókkal megvalósítható.

Emellett webáruházunkban speciális lánckeréksor-termékek is kaphatók. Ilyen például az egysebességes átalakításhoz praktikus széles hézagoló, segítségével a hagyományos kazettatestre egyetlen speciális „single speed” lánckerék rögzíthető. Továbbá egyes hátsó kazettás kerékagyak (gyárilag fűzött kerekek) vékony távtartó alátéteket igényelnek, ezek webshopunkban többféle - jellemzően fokozatszámtól és gyártótól függően  1; 1,2; 1,85mm - méretben kaphatók.

A Bikepro webáruház esősorban a nagy alkatrészgyártók, például a Shimano és a Sunrace lánckerék-alkatrészeit kínálja, de egyes kiegészítő specialista márkák, mint a Trinity vagy az XLC ugyancsak képviselve vannak. A jelen termékkategóriában szereplő lánckeréksor-kiegészítők ára jellemzően 400 és 40.000 Ft között alakul, hisz nem mindegy, hogy egy alátétről van szó, vagy egy titán lánckeréksor-elemről! A kurrens váltó- és hajtásrendszerekkel kapcsolatban több Bikepro szakcikk jelent meg:

- a hátsó kerékagyon található kazettatestekrők

- a kompatibilitásról

- a láncváltórendszerek fejlődéstanáról

Árukereső.hu Árukereső.hu