A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

22 colos külső gumi, 489-es peremátmérőjű, 25-32 mm-es szélességű köpenyek

Ebben a termékkategóriában a következők kapnak helyet: 22 colos külső gumi, 489-es peremátmérőjű, 25-32 mm-es szélességű köpeny.
Rendezés:
Rendezés:

Nem olyan régen, a 2000-es évek elején alakult ki a 22” kerékméret, elsősorban BMX kerékpárokon honosodott meg. A 20 és 24 hüvelykes kerékpárok közé illeszkedik, elsősorban olyan riderek számára készült, akik egy hagyományos BMX kerékpárnál nagyobb, de a dirt jump 24”-os bringáknál kisebb kerékméretre vágytak. Nem jelent hatalmas változást egyik már meglévő mérethez képest, de sokan esküsznek rá.

Mivel „köztes” méretnek számít, és nem túl gyakori, sok kereskedés nem foglalkozik vele. Ellenben a Bikepro minden kerékpártípust megpróbál pótalkatrésszel ellátni, így a 22” is szerepel a palettán. Ritkábban összecsukható városi kerékpárokon is felbukkan a 20/22”-os gumiméret valamelyik változata.

A méretválasztásnál figyelni kell arra, hogy két úgynevezett 22”-os a kerékméret van forgalomban. Éppen ezért nem a „colos” méretet, hanem a gumin szereplő ETRTO számot kell legyezni! Az ETRTO két paramétert jelöl: az egyik gumiköpeny szélessége, másik az abroncs peremátmérője. A gumi oldalfalon szereplő 22x1 3/8  adat mellett rendszerint megtalálható az ETRTO szerinti méret (50-489), viszont egy másik 22”-es bicajon ETRTO szerint 37-501. Az ETRTO 489-as gumi csakis 489-as felnire szerelhető fel, az 501-es pedig az annak megfelelőre. Mindenképpen ellenőrizzük, melyikre van szükség! Az ETRTO szerinti méret a szélességre és az abroncs peremátmérője utal milliméterben. Az alkalmazható gumiköpeny-szélesség már nem ilyen egzakt egyezés: ezt elsődlegesen az abroncs peremek közt mért belső szélessége határozza meg. Az ajánlott érték 50-80% közötti, így például a 50mm gumiszélesség (ETRTO 50-489) 25-40mm felniszélességet igényel.

Általánosságban elmondható, hogy a gumiabroncs gumiból, általában textil erősítővázból és acélból vagy Kevlar/Aramid sodronyból áll. Lehet benne belső gumi (más néven tömlő), de fokozatosan terjed a tömlő nélküli tubeless rendszer, amelynél a tömítést a gumiabroncs és a tömítő folyadék végzi. A gumiköpeny mintázata MTB kerékpárok esetében nagymértékben meghatározza a menettulajdonságot, a tapadást, a fékezhetőséget és a kanyarvételt. Szilárd burkolatra szánt gumiköpenyek esetében a mintázat nem annyira fontos, a tapadást nem növeli, még nedves időjárásban sem.

A Bikepro kerékpáros webshop honlapján az ETRTO számok és a gumi egyéb fontos paraméterei minden termékleírásban szerepelnek.

Árukereső.hu Árukereső.hu