A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Láncvezető papucshoz

Ebben a kategóriában a függőleges hátsó saruval rendelkező agyváltós és single speed kerékpárokhoz használatos, a hagyományos váltókonzolba csatlakoztatható láncfeszítők szerepelnek.
Rendezés:
Rendezés:

Mindenek előtt meg kell különböztetni a láncvezetőket és láncfeszítőket. A jelen termékkategóriában szereplő hátsó váltókonzolra vagy láncvillára rögzíthető láncfeszítők egysebességes (single speed) és agyváltós hajtások esetén biztosítják a szükséges láncfeszességet. Jellemzően egysebességesre átalakított kerékpárok esetében alkalmazható.

A készre épített „single speedkerékpár alternatívája a régebbi országúti vagy MTB bicaj átalakítása. Ezt legegyszerűbben úgy végezhető el, ha a menetes hátsó kerékagyra egy lánckereket tartalmazó menetes szabadonfutót szerelünk, elől pedig egyetlen lánctányért hagyunk meg. Amennyiben a váz vízszintes hátsó papuccsal (kerékrögzítéssel) rendelkezik, a hátsó tengelyt úgy kell beállítani, hogy a lánc ne lógjon, épp megfeszüljön, de járása könnyed maradjon. És már gurulhatunk is! A függőleges hátsó vázsaru esetében az átalakításhoz még egy eszközre van szükség, az itt szereplő láncfeszítőre. Ez lehet váltótartó konzolra vagy a láncvillára szerelt.

Függőleges vázsaru esetében a lánc összeszerelés után túlhosszú lesz, és belóg. A felesleget egy rugós szerkezettel lehet megbízhatóan vezetni. Egyes láncfeszítők hasonlítanak a hátsó váltóra: nem véletlen, hisz’ annak is az egyik funkciója a láncfeszítés és –vezetés. A hátsó váltóból ismert egy vagy két görgő fut a láncszemek közt, és a feszítőszerkezetben lévő rugó szorítja rá. A láncfeszítő rugó nélküli változatban is kapható, ott a görgő pozícionálása végzi a feszítést, hasonlóan a hátsó tengely pozícionálásához vízszintes vázsarunál.

Mint ahogy a fentiekből kirajzolódik, az egysebességes átalakításhoz számos lehetőség áll a kerékpáros rendelkezésre. Webáruházunkban pedig mindegyek típus megtalálható. A Bikepro kínálatában a láncfeszítők 5500-18000 Ft-os áron kaphatók, mindazonáltal megbízható és esztétikus megoldás már akár 7000 Ft alatt is megvalósítható. A gyártók közt megtaláljuk az ipar legismertebb szereplőjét, a Shimano-t, továbbá a Trinity és az XLC kiegészítő-alkatrész specialistát.

Árukereső.hu Árukereső.hu