Termékek Menü
0
Kategóriák

Enigma - Angol kézi gyártmány acélból és titánból

Az enigma angol cég, akik tradicionális vázakat és kerékpárokat építenek, leginkább acélból és titánból. A fűszer történetben, hogy teszik mindezt csodaszépen kivitelezve, és időnként 1-2 újító ötletet is bevetnek a cél érdekében.

Bizony így is kinézhet egy cső kapcsolat. Annyira szépen van eldolgozva a forrasztás, hogy a többség bizonyára alunak nézné, de nem az. Ez bizony acél a javából.

Érdekes kombináció, hogy míg a fejcső környéke forrasztott és összecsiszolt kapcsolatot alkalmaz, addig a középrész csöveit egy muffolt kapcsolt fogja össze. Érdemes figyelni a gyárilag Single Speed hajtómű csillagjának belső kialakítására, és a belülről könnyített lánckerékre. A Miche középrész is megér egy misét… A csésze a kazettás lánckeréksorok leszedő szerszámával bontható. És hogy ez miért jó? Mert nagyobb takarást biztosít a kosz ellen, mint a Shimano-féle 40 ricnis, eléggé nyitott csésze.

A papucson lévő cserélhető felfekvő felület hasznos találmány a csavaros hátsó agyaknál. Persze a gyorszárnak esélye sem lenne egy ilyen gépen, és a széria gépeken nem is ilyen van, csak kiállított gépet „tisztelték meg” vele, gondolom a könnyebb installáció miatt.

Szeretem a hagyományos, külső csészés kormánycsapágyakat, azon egyszerű oknál fogva, hogy baromi jól tudnak kinézni. Főleg az ilyen kerekded Chris King stílusúak. Pláne egy ilyen színre fújt villa és stucni kombó között. És tény: a hézagoló gyűrűket is színre kellett volna fújni, úgy lett volna tökéletes az összhang.

Műszakilag nem sok minden indokolja az előbb emlegetett hagyományos csészés kormánycsapágyak létét, mivel az integrált, és a félintegrált rendszerek, szinte minden esetben jobb választások. Ez utóbbiak gondja viszont, néha baromira bután tudnak kinézni. Erre gyógyír ez a megoldás. Ez valójában egy integrált kormánycsapágy, közvetlen csapágy felfekvéssel, ami egy acél váznál a lehető legjobb kombináció. Az Enigma viszont lekrómozta a „csészéket” melyek valójában a fejcső részei. A plusz poén az egészben, hogy ezek a csészék valójában a fejcsőre vannak ráhúzva, kívülről, ezáltal egészen kis átmérőjű fejcsövet lehet alkalmazni, ami nem hátrány az acél vázaknál, így megvalósul a kisebb tömeg és a modernebb felépítmény (integrált kormánycsapágy) egysége, ami így eléggé ütős kombót alkot.  

Etalon váz felirat: krómozott alap, tökéletesen kimaszkolt felirat, két-tónusú fényezés. Semmi egyéb csicsa nem kell. Így tökéletes, ahogy van.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Atom Blog
blog comments powered by Disqus
Termékek összehasonlítása
Márkák szerint
Töltsd le! Ingyenes!

Íme az ajándékod!

HASZNÁLD!

Vásárlói értékelések