Termékek Menü
0
Kategóriák

Az Eurobike legvagányabb cuccai

Az Eurobike legvagányabb cuccai

Túl voltam már 1500 fényképen, és két végig fotózott napon, már csak rezignáltan kóboroltam, amikor megláttam ezt….
A szemem kipattant újra…. Aztbetyár….

Nem hallottam még az Alchemist nevű olasz cégről, ami nem csoda, hiszen csak 2012-ben jöttek létre, de amit letettek az asztalra, az nem kispályás. A design alapján gondolhatod, hogy nem a „legjobb ár-érték arány nyertese” díjra pályáznak… Az agyak ár színvonala olyan Chris King-es kategória. Minden termékük egyedi, kézi gyártmány, szóval nagyon ügyelnek a minőségre. A termék palettájuk egyenlőre agyak, felnik, komplett kerekek, kormányok, és nyeregcsövek teszik ki, és ami tény, hogy mindegyik alkatrészben van valami kis furfang vagy műszaki szempontból, vagy design terén.

Az első agyaik számomra a legdurvábbak. A 140 g-os Stealth-on szinte nincs körkörös felület, pedig egy hagyományos első agy szinte csak ilyenből szokott állni. A formai kialakítás nem pusztán öncélú design, mivel az agy egyenes fejű küllőkhöz tervezett, ami garantálja, hogy eléggé merev, és stabil kerék építhető belőle a 24 küllő ellenére is. Nem véletlenül használ a legtöbb gyártó a készre szerelt felső kategóriás kerekeinél egyenes fejű küllőket.

A Penta néven futó agyaik más elgondolás alapján készülnek, itt inkább könnyű súly dominál. A 100 illetve 230 grammos tömeg nem rossz, ráadásul még szépek is. A háromrészes agytest koncepciójáról már korábban írtunk egy blog posztot, ha elolvasod megtudhatod hogy mi az előnye ennek a kialakításnak.

A Wave, azaz hullám (ki gondolta volna?) fedőnéven futó agyszett 130 és 270 g-os tömeggel büszkélkedhet. Ez is, mint minden CNC-zett az termékük 7075 T6-os aluból készült, így az erősségével valószínűleg nem lesz gond. A formai kialakítás miatt ez is 24 küllőt fogad.

Minden 24 küllős agyuknál megfigyelhető, hogy a tárcsa oldali küllőperem egy darabból van kialakítva a 6 db féktárcsarögzítő füllel, ami jól növeli az adott rész merevségét. Mérnök olvasóinknak lehet, hogy nem annyira tetszik, hogy a küllőperem-fülek tövében nincs semmiféle rádiusz, hanem éles szögek mentén megy át az anyag a fülből a testbe, de úgy gondolom, hogy van ott pluszban annyi anyag, hogy ez nem feltétlenül jelent valós veszélyt.  

Holnap folytatjuk a nyeregcsövekkel és a felnikkel.

Tartalomhoz tartozó címkék: Atom Blog
blog comments powered by Disqus
Termékek összehasonlítása
Márkák szerint
Töltsd le! Ingyenes!

Íme az ajándékod!

HASZNÁLD!

Vásárlói értékelések