Termékek Menü
0
Kategóriák

Rendszerszemlélet a design-ban is

Sok cég készít kerékpárt. Az "egyedfejlődés" a design-ban könnyen nyomon követhető. Van a korrekt műszaki felszereltségű gép, ami nem feltétlenül szép. Van olyan gép, ami bár szép, de azért 1-2 cuccba bele lehet kötni. Vannak olyan cégek, ahol az egyes gépek jól néznek ki, a cuccok is megfelelnek az árhoz kapcsolt műszaki tartalomnak, de a komplett paletta mégis egy katyvasz. És vannak a profik. Ez annyit jelent, hogy egy adott gép nem csak önmagában jó, hanem design, és az arculati elemek nagyrészt megegyeznek a cég teljes kínálatában, és az egyes bicajok is összhangban vannak a többivel. Az igazán jó cégeknél megfigyelhető, hogy van kapacitás figyelni a részletekre.

Ilyen cég többek között, a Cube, a Canyon, a Cannondale, jónéhány olasz cég, elsősorban az országúti vonalon, és pl. a képeken szereplő Focus is. Ezeknél a design, és arculattervezés nem merül ki a „milyen színű legyen a váz, és milyen legyen rajta a felirat” megtervezésénél, hanem a gép, mint egy komplex kompozíció működik, és az egyes alkatrészek színvilága, felületkezelése, is bele van vonva a folyamatba. Az I-re a pontot azok a finomságok teszik fel, amit ezeken a képeken is látsz. Amikor a váz bowden és kábelvezetésének színe, és csík design-ja illeszkedik a kerékpár alap színéhez és egyéb elemeihez, valamint a további kiegészítők szín világához.

Az a jó ezekben a dolgokban, hogy az ilyen elemek többsége igazából nem egy drága valami, mégis borzasztóan sokat tud dobni egy gép megítélésén, ha ezek a dolgok is rendben vannak. A képen látható áttetsző, rikító zöld Ahead stucni alátét valószínűleg filléres tétel, mivel műanyagból van, de baromi jó figyelemfelkeltő ötlet, és stíluselem egy alapvetően fekete összeállításban.

Te szeretsz a bicajodon ilyen dolgokkal pepecselni, vagy elég ha pusztán funkcionális, és teszi a dolgát?

Tartalomhoz tartozó címkék: Atom Blog
blog comments powered by Disqus
Termékek összehasonlítása
Márkák szerint
Töltsd le! Ingyenes!

Íme az ajándékod!

HASZNÁLD!

Vásárlói értékelések