A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpáros szakcikkek

 • XLC SP-T12 Dropper Post tartós teszt

  XLC SP-T12 Dropper Post tartós teszt

  Akik sokat kerékpároznak sportszerűen, azok többnyire rövid úton eljutnak oda, hogy elkezdik könnyíteni kerékpárjukat. Aztán van, aki erre teljesen rákattan, és elmegy a végletekig a gramm-mánia terén, akár azért, mert érzi ennek a menetteljesítményre gyakorolt jótékony hatását, akár azért, mert megengedheti magának, hogy a lehető legkönnyebb géppel hasítson. Most viszont mi arról szeretnénk meggyőzni, hogy miért jó több mint fél kiló plusz súlyt rápakolni a kerékpárunkra... nem lesz könnyű menet, de ha egyszer kipróbálod, te sem fogod visszasírni azt a plusz fél kilót...

  Tovább olvasom
 • Sárvédő típusok: melyik bicajra milyet vegyél, és miért?

  Sárvédő típusok: melyik bicajra milyet vegyél, és miért?

  A székely fia: Édesapám! Zörög a sárhányó!
  A székely: Mit mondasz édes fiam? Nem hallom, mert zörög a sárhányó

  Azt nem tudjuk, hogy mikor született ez a vicc, de azóta lehetetlen küldetés kitörölni az emberek fejéből, hogy sarat hányni legfeljebb a kerék tud… :-)
  Az alábbi cikkünkben téged sem fogunk tudni megtanítani a sárhányás művészetére, ellenben ha végigolvasod akkor biztosan nem fogsz melléfogni a sárvédő kiválasztása során.

  Tovább olvasom
 • Milyen tengelyhosszúságú monoblokkot vegyek a vázamba, kerékpáromba?

  Milyen tengelyhosszúságú monoblokkot vegyek a vázamba, kerékpáromba?

  Ha valakinek négyszögtengelyes hajtóműve van, akkor a leggyakoribb kérdés ez, ami vele kapcsolatban felmerül. Ilyenkor mindenki azt szeretné, hogy azt mondjuk: „Ebbe? 118 mm-es való bele.”
  A valóságban viszont ezt kellene felelnünk: „Ennyi infóból ezt nem tudjuk megmondani. Nem azért mert bénák vagyunk, senki nem tudja, mert már a kérdés is helytelen. Több dologtól / igénytől is függ. Nehéz teljesen pontosan meghatározni. Nem csak váz / bringafüggő.„ Létezik viszont két módszer, amivel dűlőre lehet jutni ebben a kérdésben. Ezekről szól e cikk.

  Tovább olvasom
 • Milyen pumpát vegyek? Így válassz a pumpák dzsungeléből!.

  Milyen pumpát vegyek? Így válassz a pumpák dzsungeléből!.

  A pumpa egy olyan eszköz, melyre minden kerékpárosnak szüksége van, mert a pumpálást igazából nem lehet megúszni, még akkor sem, ha nem kapsz defektet. A pumpa nem egy „agysebészet” termék, ezért a legtöbb alkatrészgyártónak van saját, vagy a nevére logózott pumpája, így a kínálat elképesztően nagy. Mi is árulunk több mint 300 félét. Van köztük párszáz forintos, és high-tech mindentudó is, 30-szor!!! drágábban. Ebben a pumpa dzsungelben segít eligazodni ez a cikkünk.

  Tovább olvasom
 • Kormánycsapágy kompatibilitás – mire figyelj ha cserélnéd vagy fejlesztenéd

  Kormánycsapágy kompatibilitás – mire figyelj ha cserélnéd vagy fejlesztenéd

  A kormánycsapágy csere problémakörébe gyakran belefut a legtöbb kerékpáros. Teleszkóp, vagy villacsere kapcsán, vagy kormányszár csere esetén, valamint vázcserénél megkerülhetetlen a kormánycsapágy kompatibilitás kérdésköre. Kicsit belemélyedve nagyon bonyolultnak látszik a történet, de valójában egészen egyszerű. Az alábbi cikkel eloszlatjuk minden kétségedet, hogy garantáltan ne hibázz, ha eljön a csere ideje.

  Tovább olvasom
 • Hogyan cserélj kerékpár villát és teleszkópot?

  Hogyan cserélj kerékpár villát és teleszkópot?

  Avagy a nagy villanyak kompatibilitás, és teleszkóp csere sztori...
  Számtalan dolog miatt válhat esedékesség egy kerékpárban a villa, vagy a teleszkóp csere. Meghibásodás, elhasználódás, kényelem és menetteljesítmény fokozás, vagy könnyítés áll legtöbbször a háttérben. A szívás, hogy a teló vagy villacsere kapcsán jó sok kompatibilitási paramétert kell figyelembe venni, hogy az alkatrész választásnál ne lőjön mellé az ember. Ezek elkerülésében segít ez a cikk.

  Tovább olvasom
 • Defektvédelem: Melyik rendszer mire való, és melyiket mikor célszerű használni?

  Defektvédelem: Melyik rendszer mire való, és melyiket mikor célszerű használni?

  Felmerülhet benned a kérdés, hogy egyáltalán milyen defektvédelmi rendszerek léteznek?
  Miért van többféle, hiszen a defekt végeredménye mindig ugyanaz…
  Mégis ennek megelőzősére többféle megoldás is létezik. Mindegyik megoldásnak vannak előnyei, és hátrányai. Nem mindegy hogy milyen gépen, mikor és mitől kapsz defektet, és ezt mivel próbálod megelőzni. Egyik esetben ez a megoldás indokolt, a másik esetben meg az. De mikor melyik, és miért? Ezekre a kérdésekre kapsz választ ebben a cikkben.

  Tovább olvasom
 • Babakocsi kerékméretek - avagy melyik külső és belső való hozzá!

  Babakocsi kerékméretek - avagy melyik külső és belső való hozzá!

  Babakocsihoz új külső gumit vagy belsőt venni egy oltári nagy gigaszívás. De tényleg. Sokszor még az apukák sem boldogulnak vele, szegény egyedülálló anyukák számára meg egy rémálommal egyenértékű a sztori. És nem véletlenül. Megnyugtatásként: „A gond NEM az ön készülékében van.” Ön szívatás áldozatává vált...

   

  Tovább olvasom
 • Milyen bowdenházat válasz, és miért?

  Milyen bowdenházat válasz, és miért?

  A fékbowdenházak és váltóbowdenházak terén szerencsére nincs túl nagy változatosság, ezért kicsi az esély, hogy rosszul válassz. Viszont van néhány fontos momentum, amit ha nem tartasz be, akkor könnyen hazavághatod a legjobb bowdenházat is. Ezektől ment meg ez az írás.

  Tovább olvasom