Termékek Menü
0
Kategóriák

HeyLight – „gyermekkorom” legkönnyebbje

Nem szeretem az erőltetett „fejlesztés” kényszert. Amikor csak azért cserélnek le valamit, hogy új legyen a design, más legyen mint eddig, friss fejlesztésnek tűnjön, és te ezekért akard magadnak. Ezzel szembe megy az az irányzat, amikor megalkotnak valamit, ami annyira jó, hogy akár több mint 10 évig sem kell hozzányúlni. Ilyenek a gyerekkorom egyik legkönnyebb agyai, amelyek még ma sem vallanak szégyent.

Ha felütsz egy 1997-es vagy 98-as Bike Workshop nagy katalógust, akkor garantáltan meg fogod találni benne a HeyLight-ot. Kicsit furcsa lesz, hogy ugyanazok az ultrakönnyű agyak, nyeregcsövek, és középcsapágyak lesznek a 98-as katalógusban, mint amiket most is árul a cég…  De pont ez a szép bennük. Ők már akkoriban annyira képben voltak megmunkálás, alapanyagok, technológiák, és a rendszer tekintetében, hogy műszaki fronton évekkel előzték be a gyártók nagy részét.

52 grammos első agy, 108 grammos nyeregcső (31,6x350-es méret mellet!!!) vagy a 210 grammos titán racsnis hátsó agyuk még manapság is nyálcsorgató tömeg adatnak számítanak. Ők már akkor rájöttek, hogy a háromrészes agytest, melyről már korábban írtam, milyen tömeg, és gyárthatósági előnyökkel kecsegtet. Remélem figyeled a küllőfej pereme, és a titán racsni test széle közötti távolságot!

Érdemes a képre kattintva alaposam megszemlélni, a kerékpár ipar legkönnyebb nyeregcső-fejét. Etalon megoldás. Nincs még egy olyan gyártó, aki ennyire kis méretűvé tudta redukálni a nyereg rögzítéséhez használt titán csavar méretét, megtakarítva ezzel a legtöbb súlyt. Talán csak a USE fej rögzítése veszi fel ezzel a versenyt. Zseniális megoldás, hogy a csavart nem húzó, hanem nyomó terhelés éri. Így a komplett fejét el lehetett hagyni.  

Tartalomhoz tartozó címkék: Atom Blog
blog comments powered by Disqus
Termékek összehasonlítása
Márkák szerint
Töltsd le! Ingyenes!

Íme az ajándékod!

HASZNÁLD!

Vásárlói értékelések