Termékek Menü
0
Kategóriák

Brunn - a baltával szabott alkatrészek

Vannak cégek, akik az örökkévalóságnak építenek. Vagy csak képtelenek a fejlődésre? Néha igazán nehéz ezt eldönteni. Életem meghatározó élménye volt, amikor először juthattam hozzá a német Bike legendás, éves alkatrész katalógusához, a „Workshop”-hoz. Ez 1999-ben történt. Mindmáig megvan ez a katalógus, szerintem olyan 500-szor olvastam ki elejétől a végéig. Ez volt az én bibliám. A Workshop-ban volt néhány akkoriban radikálisnak számító alkatrész márka. Ilyen volt a Brunn is.

Némelyik alkatrészük tetszett. Mint például az agyaik. Mások egyszerűen csak drabálisak voltak. A duplavállas telóik (160 mm-es út, 2950 g, vagy 240 mm-es út 3950 g) design tekintetében nagyjából egy faékkel vannak partiban. Ennél prosztóbb kerékpáralkatrészt nehéz elképzelni. A termékek típusneve is igazi „Brunn-os”. Íme a beszédes nevek: 016, 010, 027, 017, 028, 029, 038, 039, 071, 021, 037,  042, 030, 020, 040, 031. Ezzel ki is végeztük a teljes palettájukat… :-)  Igazi, hangzatos, könnyen megjegyezhető, image építő márkanevek. Ééééérted? Nem? Nem baj, mi sem.

A biztosítékot nálam az IS konzol veri ki. Nem tudom sírjak-e, vagy most mi legyen. Ezt már nem is baltával, hanem egyenesen láncfűrésszel faraghatták, hogy ennyire egyszerűre sikeredett. Az opcionálisan rendelhető 24 mm-es első tengelyük, mely kompatibilis a saját agyaikkal, viszont elmés megoldás.

Igen, a szimplavállas villáik is 40 mm-es becsúszóval készülnek. A normál teló 2,5 kiló, míg a az USD-s verzió 2225 g. Az 1 1/8 colos villanyak már-már fogpiszkálónak tűnik mellettük. Még jó hogy már lehet kérni 1,5 colos nyakcsővel is.

Mondjuk, azt aláírom, hogy merevség terén valószínűleg nincs gond velük. A dupla fékhíd, és ezek az átmérők, azért odab.sznak a rugalmasságnak.

Az agyaik tetszenek. Már régen is tetszettek. A „peremmentes küllőperemek” jó konstrukció. Soha nem törik el, soha nem szakad ki, és bitang merev, amit csak fokoz az egyenes fejű küllők használata. Tényleg elpusztíthatatlan konstrukció. 10-12-20-24 mm-es tengellyel is kérhetők az agyak.

XC vonalon is vannak agyaik, melyek a tárcsamentes verzióban igazi múlt évezredbeli őskövületek. De ha ide kattintva ellátogatsz az oldalukra, és megnézed a tömeg adatokat, akkor azok még mai szemmel is simán vállalhatóak.

A stucnijaik sem kevésbé radikálok. Kíváncsi lennék hányan DH-znak 120 mm-es 6 csavaros 25,4-es befogójú stucnival???

Ami viszont igazán kemény: ez a cég már több mint 15 éve gyártja a cuccait!!! Ráadásul 95%-ban változatlan formában!!! Ezek a képek 2009-ben készültek, de a weboldaluk máig működik, és a termékeik változatlanok! Ki veszi meg? Miből élnek. Hogyan maradhattak eddig fent? Tényleg ennyire jók lennének a cuccaik?  Ha ennyire jók, akkor miért nem fejlesztenek? Ha mégsem ennyire jók, akkor meg hogyan vannak még életben? Ami tuti: a Brunn egy megkövesedett relikvia, még a múlt évezredből.

Érti ezt valaki? Szerintetek?

Tartalomhoz tartozó címkék: Atom Blog
blog comments powered by Disqus
Termékek összehasonlítása
Márkák szerint
Töltsd le! Ingyenes!

Íme az ajándékod!

HASZNÁLD!

Vásárlói értékelések